He aha kā mākou e hana ai ma mua o SMT i nā PCB i ka wā o ke kaʻina hana PCB?

He aha kā mākou e hana ai ma mua o SMT i nā PCB i ka wā o ke kaʻina hana PCB?

Loaʻa i ka PCBFuture ka hale hana smt assembling, hiki iā ia ke hāʻawi i nā lawelawe hui SMT no nā ʻāpana liʻiliʻi 0201.Kākoʻo ia i nā ʻano hana like ʻole e like mehui PCB turnkeya me pcba OEM lawelawe.I kēia manawa, e hoʻolauna wau iā ʻoe He aha nā nānā e pono ai e hana ma mua o ka hoʻoili ʻana o SMT PCB?

hale hana hui smt

 1.ʻO ka nānā ʻana i nā ʻāpana SMT

Aia nā mea nānā: solderability, pin coplanarity a me ka hoʻohana ʻana, pono e hoʻohālikelike ʻia e ka ʻoihana nānā.No ka hoʻāʻo ʻana i ka solderability o nā ʻāpana, hiki iā mākou ke hoʻohana i nā tweezers kila kila e hoʻopaʻa i ka ʻāpana a hoʻokomo i loko o ka ipu hao ma 235 ± 5 ℃ a i ʻole 230 ± 5 ℃, a lawe i waho ma 2 ± 0.2s a i ʻole 3 ± 0.5s.Pono mākou e nānā i ke kūlana o ka hopena welding ma lalo o ka microscope 20x.Pono ʻia ʻoi aku ma mua o 90% o ka hopena welding o nā ʻāpana e hoʻomaʻemaʻe ʻia me ka tin.

E hana kā mākou papa hana SMT ma lalo o ka nānā ʻana i nā hiʻohiʻona:

1.1 Hiki iā mākou ke nānā i nā wēlau welding a i ʻole nā ​​ʻāpana pine o nā ʻāpana no ka oxidation a i ʻole contamination me ka maka a i ʻole me ke aniani hoʻonui.

1.2 ʻO ka waiwai nominal, ka kikoʻī, ke kumu hoʻohālike, ka pololei, a me nā ana o waho o nā ʻāpana pono e kūlike me nā koi PCB.

1.3 ʻAʻole hiki ke hoʻololi ʻia nā pine o SOT a me SOIC.No nā polokalamu QFP multi-lead me kahi pitch alakaʻi ma lalo o 0.65mm, pono e emi ka coplanarity o nā pine ma mua o 0.1mm a hiki iā mākou ke nānā i ka nānā ʻana o ka monter optical inspection.

1.4 No ka PCBA e koi ana i ka hoʻomaʻemaʻe ʻana no ka hoʻomaʻamaʻa SMT patch, ʻaʻole pono e hāʻule ka hōʻailona o nā ʻāpana ma hope o ka hoʻomaʻemaʻe ʻana, ʻaʻole hiki ke hoʻopilikia i ka hana a me ka hilinaʻi o nā ʻāpana.Hiki iā mākou ke nānā maka ma hope o ka hoʻomaʻemaʻe.

 PCB paʻi

2ʻO ka nānā ʻana i ka PCB

2.1 ʻO ke ʻano o ka ʻāina PCB a me ka nui, solder mask, silk screen, a ma o nā hoʻonohonoho lua e kūpono i nā koi hoʻolālā o nā papa kaapuni paʻi SMT.Hiki iā mākou ke nānā i ke kūpono o ka spacing pad, paʻi ʻia ka pale ma ka pad, a hana ʻia ka via ma ka pad, etc.

2.2 Pono e kūlike nā ana o ka PCB, a me nā ana, nā puka hoʻonohonoho, a me nā hōʻailona kuhikuhi o ka PCB pono e hoʻokō i nā koi o nā lako laina hana.

2.3 PCB ʻae ʻia ka nui kulou ʻana:

2.3.1 Piʻi / convex: kiʻekiʻe 0.2mm / 50mm lōʻihi a me ka nui 0.5mm / ka lōʻihi o ka PCB holoʻokoʻa.

2.3.2 I lalo / concave: ka lōʻihi 0.2mm / 50mm ka lōʻihi a me ka 1.5mm / ka lōʻihi o ka PCB holoʻokoʻa.

2.3.3 Pono mākou e nānā inā ua haumia a pulu paha ka PCB.

Kaa GPS Tracker Circuit PCB Hui3ʻO ka mālama ʻana no ke kaʻina hana SMT PCB:

3.1 Hoʻohana ka ʻenehana i ke apo electrostatic i nānā ʻia.Ma mua o ka plug-in, pono mākou e nānā i nā ʻāpana uila o kēlā me kēia kauoha me ka ʻole o nā hewa / hui ʻana, pōʻino, deformation, scratches, etc.

3.2 Pono ka papa plug-in o ka PCB e hoʻomākaukau i nā mea uila ma mua, a e hoʻomaopopo i ke kuhikuhi o ka polarity capacitor pono e pololei.

3.3 Ma hope o ka pau ʻana o ka hana paʻi SMT, e nānā i nā huahana kīnā ʻole e like me ka ʻole o ka hoʻokomo ʻana, hoʻihoʻi i ka hoʻokomo, a me ka misalignment, a me nā mea ʻē aʻe, a hoʻokomo i ka PCB i hoʻopau ʻia i ke kaʻina hana aʻe.

3.4 E ʻoluʻolu e hoʻokomo i ke apo electrostatic ma mua o SMT PCB i ka wā o ka hui ʻana o PCB.Pono e pili ka ʻili metala i ka ʻili o ka pulima a paʻa maikaʻi.E hana like me nā lima ʻelua.

3.5 Pono nā ʻāpana metala e like me USB, IF socket, uhi pale, tuner a me ke kikowaena port network pono e hoʻokomo i nā moena manamana lima ke hoʻopili ʻia.

3.6 Pono ke kūlana a me ke kuhikuhi o nā ʻāpana.Pono nā ʻāpana e kū pono i ka ʻili o ka papa, a pono e hoʻokomo ʻia nā mea kiʻekiʻe ma ka wāwae K.

3.7 Inā kū ʻole ka mea me nā kikoʻī ma ka SOP a me BOM, pono e hoʻomaopopo ʻia i ka mea nānā a alakaʻi pūʻulu i ka manawa.

3.8 Pono e mālama pono i nā mea.Mai hoʻomau i ka hoʻohana ʻana i ka PCB me nā mea ʻino, a ʻaʻole hiki ke hoʻohana ʻia ka oscillator kristal ma hope o ka hāʻule ʻana.

3.9 E ʻoluʻolu e hoʻomaʻemaʻe a hoʻomaʻemaʻe i ka papa hana ma mua o ka hana a haʻalele i ka hana.

3.10 E mālama pono i nā lula hana o ka wahi hana.ʻO ka PCB ma ka wahi nānā mua, e nānā ʻia, wahi kīnā, wahi mālama, a me kahi haʻahaʻa haʻahaʻa ʻaʻole ʻae ʻia i kahi wahi.

nā lawelawe hui pcb

 

4No ke aha e koho ai i ka PCBFuture no kāu mau lawelawe hui pcb?

4.1ʻO ka hōʻoia ikaika

4.1.1 Hana Hana: Ua lawe mai ia i na lako, hiki ke hana i 4 miliona mau helu i ka la.Hoʻolako ʻia kēlā me kēia kaʻina me QC nāna e mālama i ka maikaʻi PCB.

4.1.2 laina hana DIP: ʻElua mau mīkini hoʻoheheʻe nalu, a ʻoi aku ka nui o kā mākou mau limahana akamai i ʻoi aku ma mua o ʻekolu mau makahiki o ka ʻike.He akamai loa ka poʻe hana a hiki iā lākou ke weld i nā mea hoʻohui like ʻole.

 

4.2ʻO ka hōʻoia maikaʻi, ke kumu kūʻai kiʻekiʻe

4.2.1 Hiki i nā mea hana kiʻekiʻe ke hoʻopili i nā ʻāpana kikoʻī, BGA, QFN, 0201 mau mea.Hiki ke hoʻohana ʻia i ka pahu hāpana a kau i nā mea nui ma ka lima.

4.2.2 ʻeluaprototype pcb hui lawelawe, ka nui pcb huihiki ke hāʻawi ʻia nā lawelawe.

 

4.3ʻO ka ʻike waiwai ma SMT PCB a me ke kūʻai ʻana o PCB, a ʻo ia ka manawa hoʻouna paʻa.

4.3.1 Nā lawelawe i hōʻiliʻili ʻia i nā kaukani o nā hui uila, e pili ana i ka lawelawe hui SMT no nā ʻano ʻano lako kaʻa a me nā motherboards mana ʻoihana.Hoʻokuʻu ʻia ka PCB a me ka hui PCB i ʻEulopa a me ʻAmelika Hui Pū ʻIa, a e hōʻoia ʻia ka maikaʻi e nā mea kūʻai aku.

4.3.2 Hoʻouna i ka manawa.ʻO nā lā 3-5 maʻamau inā hoʻopiha nā mea hana a hoʻonā i ka EQ, a hiki ke hoʻouna ʻia nā pahu liʻiliʻi i hoʻokahi lā.

4.4Hiki ke mālama ikaika a maikaʻi i ka lawelawe ma hope o ke kūʻai aku

4.4.1 He ʻike waiwai ko ka ʻenekinia mālama a hiki iā lākou ke hoʻoponopono i nā PCB kīnā ʻole i hoʻokumu ʻia e nā kuʻekuʻe patch like ʻole.Hiki iā mākou ke hōʻoia i ka helu hoʻohui o kēlā me kēia PCB.

4.4.2 E pane ka mea kūʻai aku ma 24-hola a hoʻoponopono i kāu mau pilikia kauoha i ka hikiwawe loa.


Ka manawa hoʻouna: Feb-28-2021